Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z mielonym i krewetkami

Składniki:

  • 3 grzyby mu-err
  • 300 g makaronu ryżowego
  • ½ pęczka młodej cebulki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g mielonego mięsa
  • 200 ml bulionu
  • 150 g ugotowanych krewetek
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka  cukru
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Mięso oraz z posiekanym czosnkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    W trackie dodać jeszcze  posiekana cebulkę, namoczone w wodzie  grzyby oraz wlać bulion.
    Całość wymiesza i gotować około 5 minut.
    Po tym czasie dodać krewetki.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem , octem oraz sosem ostrygowym.
    W miedzy czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu  i podawać go z mięsem i krewetkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *