Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek po staropolsku

Składniki:

  • ¾ szkl cukru pudru
  • ¾ szkl  mąki krupczatki
  • ¾ szkl. sklarowanego masła
  • 2 jajka
  • ¾ szkl. płatków migdałowych
  • łyżeczka mielonego cynamonu
  • ¾ szkl. płatków migdałowych
  • ¾ szkl. grubego cukru
  • jajko
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:

  1. Masło roztopić po czym doda o niego cukier puder i ucierać do białości, wówczas nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku, mąkę oraz cynamon.
    Całość dokładnie wyrobić i wstawić na godzinę do lodówki.
    Po tym czasie ciasto rozciągnąć aby powstał cienki płat, który przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Posmarować go jajkiem roztrzepanym z odrobiną wody.
    Posypać go płatkami migdałowymi i grubym cukrem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.
    Przed podaniem można polać białym lukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *