Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek z pasami z konfitur

Składniki:

  • 37 dag masła
  • 37 dag maki krupczatki
  • 12 dag cukru pudru
  • 12 dag migdałów
  • 2 łyżeczki skórki cytrynowej
  • 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej]
  • 6 ugotowanych żółtek
  • surowe żółtko
  • szczypta soli
  • konfitura morelowa
  • konfitura wiśniowa
  • jajko
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo przetarte ugotowane żółtka, surowe łóżko, posiekane migały, sól, mąkę oraz skórkę cytrynową.
    Całość dokładnie wyrobić po czym wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem formie.
    Z reszty ciasta uformować wałeczki, które ułożyć na skos na cieście.
    Całość posmarować roztrzepanym jajkiem z odrobina Wdy aby wałeczki dobrze się skleiły.
    Wstawić o piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 30 minut.
    Po upieczeniu w otwory między paseczkami wypełnić na zmianę konfiturą wiśniową i morelową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *