Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowany łosoś pachnący tymiankiem

Składniki:

    • 75 dkg filetu łososia ze skórą
    • sól, pieprz

    Marynata:

    • 2 łyżeczki tymianku
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 3 łyżeczki octu balsamicznego
    • 2 łyżeczki oliwy
    • 1 łyżeczka mielonego czosnku


    Sposób przyrządzenia:
    Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią podzielonego na porcje łososia, odstawić na 30 minut, nie dłużej. Tak przygotowaną rybę obsączyć z nadmiaru marynaty, przyprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 210 stopni C, porcje ryby ułożyć na blasze do zapiekania i piec przez 10 do 12 minut. Podawać z jarzynami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *