Składniki:
- 2 przekrojone wzdłuż młode cukinie
- 1 duża, oczyszczona, pokrojona na ćwiartki czerwona papryka
- 1 duża, oczyszczona, pokrojona na ćwiartki żółta papryka
- 1 pokrojony w plastry bakłażan
- 1 bulwa kopru włoskiego pokrojona wzdłuż na ćwiartki
Marynata:
- ½ szklanki oliwy
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- ¼ szklanki posiekanej naci pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Warzywa opłukać, osuszyć, oczyścić ze zbędnych części, pokroić jw. Składniki marynaty wymieszać. Rozdrobnione warzywa umieścić w torbie foliowej, dodać marynatę, torbę zamknąć, przez chwilę nią potrząsać aby zawartość dokładnie się wymieszała. Odstawić na minimum 30 minut, po tym czasie obsączyć. Piec na średnio nagrzanym grillu przez około 5 minut obracając kilkakrotnie. Podczas pieczenia zraszać marynatą.