Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grillowana

Karkówka Stanisława

A tym razem przepis na kawałek soczystego mięsa. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: karkówki, oleju sezamowego, limonki i papryczki chilii. 
 
 

Składniki:

  • 500 g karkówki
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sok z 1/2 limonki
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 łyżeczka carry
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Grillowana pierś z indyka marynowana w miodzie

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im smaczną grillowaną pierś z indyka marynowaną w miodzie. Przepis zawiera: pierś z indyka, miód, sos sojowy i ocet winny.  
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka 
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki oregano
  • gałązka rozmarynu

Mini marchewki z grilla

Składniki: 50 dkg mini marchewek 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone marchewki wymieszać w misce z oliwą, 1 łyżka natki pietruszki, solą i pieprzem. Tak przygotowane marchewki przełożyć na aluminiową tackę do grillowania i piec mieszając 20 minut. Dodać resztę pietruszki, masło, ewentualnie…

Szaszłyki z wątróbki na grilla

Składniki: 40 dkg wątróbki drobiowej 15 dkg przerośniętego boczku 20 dkg młodych pieczarek sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Wątróbki podzielić na połowy. Boczek pokroić na grube plastry ,a plastry na kwadraty. Pieczarki umyć, duże podzielić na pół, małe zostawić w całości. Na szpatułki nadziewać na zmianę, wątróbkę, boczek i pieczarkę. Wątróbki…