Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane buraki Natali

Składniki:

  • 1 kg małych buraków
  • 2 szkl ocet winnego
  • ½ szkl cukru
  • kilka goździków
  • kilka ziaren pieprzu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kawałek korzenia chrzanu
  • 1 listek laurowy

Sposób wykonania:
Buraki obrać ze skórki po czym zalać je osoloną wodą i gotować do miękkości.
Wówczas je odcedzić i przełożyć do wyparzonych słoików przesypując je goździkami i plasterkami czosnku.
Następnie ocet wlać do rondelka, dodać listek laurowy, cukier, pieprz oraz ziele angielskie.
Całość doprowadzić do wrzenia po czym zestawić z ognia.
Gdy marynata ostygnie zalać nią buraki.
Słoiki szczelnie zakręcić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *