Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marmolada z owoców Kumkwat

Składniki:

    • 4 szklanki rozdrobnionych owoców
    • 2 szklanki wody
    • 2 szklanki cukru
    • ½ laski wanilii


    Sposób przyrządzenia:

    Owoce umyć, obrać ze skórki, podzielić na części, usunąć pestki. Cząstki Kumkwata pokroić w plastry, zalać wodą, pozostawić na dobę w ciemnym miejscu. Do rondla o grubym dnie przelać przygotowane dzień wcześniej owoce, dodać cukier i przekrojoną wzdłuż laskę wanilii, dodać cukier, doprowadzić do wrzenia i gotować powoli mieszając około 70 minut. Podczas gotowania usuwać wytwarzającą się pianę. Gorącą, gęstą marmoladę przełożyć do sterylnie czystych słoi, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *