Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewkowe kotlety

Składniki:

  • 5 marchewek
  • 3 łyżki masła
  • ¾ szkl. mleka
  • 3 łyżki kaszy manny
  • sól
  • 1 jajko
  • cukier
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 4 łyżki śmietany

Sposób wykonania:

  1. Marchewki obrać po czym zetrzeć na tarce po czym dodać do niej mleko oraz masło.
    Całość wymieszać i ugotować na półmiękko, wówczas dodać kaszę manną.
    Doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu do miękkości.
    Miękką marchewkę odstawić do ostygnięcia po czym wbić do niej jajko i doprawić do smaku jeszcze cukrem.
    Całość wymieszać i z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć  bułce tartej a potem usmażyć.
    Podawać ze śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *