Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka z orzechami laskowymi

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 5 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • imbir

Sposób wykonania:

  1. Obraną marchewką pokroić w talarki, które zalać osolonym wrzątkiem, dodać szczyptę cukru oraz ½ łyżki masła i trzymać na ogniu ok. 15-20 min.
    W między czasie  kilka połówek orzechów odłożyć a pozostałe zemleć dodać je do marchewki gdy będzie miękka.
    Całość wymieszać i pozostawić jeszcze na ogniu ok. 2-3 min i dodać pozostałe masło.
    Doprawić do smaku, można również dodać szczyptę imbiru lub kolendry.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *