Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado z pysznym nadzieniem

Składniki:

  • 1 awokado
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki sosu chrzanowego
  • szczypta cukru
  • czarny lub czerwony kawior
  • listki natki pietruszki
  • plasterek cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Awokado przekroić wzdłuż na pół po czym delikatnie wydrążyć miąższ, który skropić sokiem z cytryny.
    Następnie dodać do miąższu  śmietanę oraz sos chrzanowy i całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałym farszem napełnić połówki awokado i udekorować kawiorem, plastrami cytryny oraz natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *