Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka jako dodatek do drugiego dania Iwony

Składniki:

  • 2 szklanki marchewki pokrojonej w krążki
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki cebuli pokrojonej w krążki
  • 4 łyżeczki mąki
  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. W rondlu roztopić masło i smażyć cebulę około 2-3 minuty. Dodać marchewkę, mąkę i zamieszać. Mleko wlewać powoli do warzyw i mieszać, aż do zgęstnienia. Dodać musztardę, sól, pieprz do smaku i lekko wymieszać, jeszcze moment podgrzewać. Podawać  posypane zieloną natką  pietruszki , jako gorącą przystawkę do obiadu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *