Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makkaroni w sosie pomidorowym z bazylią

Składniki:

  • 400 g makkaroni
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 100 g czarnych oliwek
  • 20 g masła
  • 200 g topionego sera
  • 200 ml mleka
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • kilka listków bazylii
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie papryki pokroić na kawałki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z oliwkami.
    Następnie mleko zagotować po czym rozpuścić w nim ser, wówczas dodać koncentrat pomidorowy oraz posiekaną bazylię.
    Gotowy makaron odcedzić, wymieszać z warzywami i polać sosem.
    Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *