Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z wołowiną po sródziemnomorsku

Skład:

  • 1 opakowanie dobrego grubego makaronu
  • 50dkg wołowiny bez kości
  • cebula
  • papryki kolorowe
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidory
  • oliwa z oliwek
  • ser Parmezan
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone mięso pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodajemy mięso i smażymy do momentu aż się przyrumieni. Osączyć z tłuszczu, odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę i paprykę obrać, pokroić na pozostałej ze smażenia oliwie dusić przez około 5 minut, dodajemy rozdrobniony czosnek, obrane i pokrojone pomidory, przyprawy. Podlewamy wodą dusimy, po chwili dodajemy obsmażone mięso i dusimy aż zmięknie. Podajemy z ugotowanym makaronem posypując utartym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *