Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z brokułami i zielonym pieprzem

Skład:

  • 1 opakowanie makaronu (rurki, kolanka)
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka zielonego pieprzu
  • 1 cebula
  • żółty ser
  • śmietana
  • oliwa
  • sól

Sposób wykonania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, powinien być al dente czyli pól twardy. Różyczki brokułów gotujemy kilka minut. Drobno posiekaną cebulę obsmażamy na gorącej oliwie. Dodajemy brokuły, śmietanę, obsączony z zalewy zielony pieprz oraz utarty ser. Podgrzewamy do momentu aż ser się rozpuści, wrzucamy makaron, posypujemy zieloną pietruszką.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *