Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron farfalle z wołowiną

Składniki:

    • 50 dkg mielonego miesa wołowego
    • 3 zgniecione ząbki czosnku
    • 2 szklanki pokrojonych drobno pomidorów
    • 20 dkg makaronu „kokardki”
    • 2 łyżki posiekanej bazylii
    • 3 łyżki tartego parmezanu
    • 2 łyżki oliwy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, dobrze przelać zimną wodą, odstawić. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso i czosnek, smażyć aż mięso straci różową barwę. Dodać pomidory, przyprawić sola i pieprzem, dusić razem przez około 10 minut. Dodać ugotowany makaron, chwilę podgrzewać mieszając. Wyłożyć na półmisek, obsypać serem i bazylią, podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *