Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łososiowy placek

Składniki:

  • 65 g mąki z drożdżami
  • 125 g sera czedar
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżki masła
  • 220 g łososia z puszki

    Sposób wykonania:
    Do mąki dodać starty ser oraz posiekaną cebulę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać białka ubite z dodatkiem mleka i masła.
    Całość dokładnie wyrobić i dodać łososia rozdrobnionego na kawałki.
    Całość ponownie wymieszać przełożyć do formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec ok. 25- 30 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *