Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z kaparami Natalii

 

Składniki:

  • 4 dzwonka łososia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ szkl białego wytrawnego wina
  • ¼ szkl kaparów
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka dokładnie oczyścić po czym natrzeć je solą oraz pieprzem i posmarować oliwą z oliwek.
    Następnie smażyć ją na średnio silnym ogniu z obu stron na złoto.
    Wówczas przełożyć ją na talerz a na tą samą patelnię wlać wino i doprowadzić do wrzenia.
    Dodać kapary oraz masło i trzymać na ogniu około2  minut do zgęstnienia sosu.
    Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i polać sosem łososia.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *