Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś schowany w pieczarkach

Składniki:

  • 50 dag fileta z łososia
  • 15 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 pomidor
  • 1 cytryna
  • 5 dag masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryna
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z filetów zdjąć skórę po czym pokroić je na małe kawałki, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1 min.
    W między czasie obraną cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle i wrzucić pokrojone pieczarki, trzymać na ogniu do zarumienienia, wówczas wyjąć pieczarki z cebulką a włożyć kawałki łososia.
    Smażyć z każdej strony ok. 2-3 min po czym ponownie wrzucić pieczarki z cebulka i dusić jeszcze ok. 2 min.
    Następnie pomidora oraz cytrynę pokroić w ćwiartki.
    Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, na nich ułożyć rybę z pieczarkami i udekorować kawałkami pomidora i cytryny.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *