Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś schowany w fasolce i pomidorach

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek
  • garść rukoli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny, wstawić na 20 min do lodówki
    W między czasie fasolkę pokroić na kawałki i gotować w osolonej wodzie ok. 6-8 min. a paprykę pokroić w kostkę.
    Następnie filety smażyć na rozgrzanej oliwie ok. 5 min, wówczas filety wyjąć a na ta samą patenie wrzucić posiekaną cebulę oraz paprykę, nie przerywając  mieszania smażyć ok. 2 min. po czym dodać fasolkę, oliwki oraz pomidorki przekrojone na połówki.
    Trzymać na ogniu kolejne 3 min, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem.
    Filety przykryć warzywami i posypać listkami rukoli.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Małgorzatę T

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *