Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Litewski piernik

Składniki:

  • jajka 3 sztuki
  • cukier 25 dag
  • masło 15 dag
  • miodu 25 dag
  • rodzynki 5 dag
  • migdały 5 dag
  • orzechy włoskie 5 dag
  • przyprawa do pierników 2 łyżeczki
  • kefir 250 ml
  • mąka żytnia 25 dag
  • mąka pszenna 25 dag
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • tłuszcz do formy

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka należy utrzeć z cukrem na puszystą masę, w rondelku należy
    rozpuścić masło i miód. Gdy miód ostygnie należy dodać utarte jajka.
    Bakalie należy sparzyć, zaś migdały i orzechy posiekać na drobno.
    Rodzynki, migdały i orzechy należy dodać do masy. Wsypać przyprawę do
    pierników. Dolać kefir, ciągle mieszając należy dodać mąkę i sodę.
    Brytfannę należy wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć
    ciasto i piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *