Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Krem ze szparagów Laury

I kolejny przepis na krem. Tym razem szparagi w roli głównej. Czyli pyszny krem ze szparagów. Do jego wykonania potrzebujesz: szparagi, cebulę, bulion oraz zioła i przyprawy. 
 

Składniki:

  • 1 kg zielonych szparagów
  • 2 cebule
  • 10 dag masła
  • 3/4 bulionu z drobiu
  • 25 dag gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • biały pieprz

Aksamitny krem z dyni Karola

Wypróbuj dziś przepis Karola na pyszny, aksamitny krem z dyni Karola. Do jego wykonania potrzebujesz: miąższu z dyni, cebuli, imbiru i czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 dynia
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 korzeń imbiru
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki chilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 

Grillowana pierś z indyka Urszuli

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na potrawy z grilla. Dziś przepis na grillowaną pierś z indyka Urszuli. Przepis zawiera: pierś z indyka, oliwę z oliwek, czosnek, majeranek i tymianek.  
 
 
Składniki:
  • 1 pierś z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Krem ziemniaczany Pawła

Szybkie i oryginalne przepisy na zupy. Tym razem gęsty krem ziemniaczany przepisu Pawła. Do wykonani a tego przepisu potrzebujesz: ziemniaków, wędzonego boczku, marchewki, cebuli i czosnku.   
 

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 l bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Pałki z kurczaka przepisu Henryka

Poszukujesz nowych przepisów na potrawy z kurczaka? Idealnie trafiłeś. Dziś pałki z kurczaka przepisu Henryka. Lista zakupów: pałki z kurczaka, oliwa z oliwek, musztarda, rozmaryn i tymianek. 
 

Składniki:

  • ½ kg pałek z kurczaka
  • 8 łyżek oliwy z oliwek 
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki curry
  • 5 ząbków czosnku
  • kilka gałązek tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz