Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Pasta ze szczypiorkiem Kornela

Wykonaj dziś przepis na pyszną, wiosenną pastę ze szczypiorkiem pomysłu Kornela. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: białego sera, majonezu, chrzanu oraz szczypiorku. 
 

Składniki:

  • 70 g białego sera
  • 2 jajka 
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • sól
  • pieprz

Naleśniki z bananami Natalii

Wypróbuj znakomite naleśniki podane z bananami. Idealne na deser. Aby je przyrządzić potrzebujesz: mleka, jajka oraz maki do ciasta oraz bananów i czekolady do podania. 
 

Składniki:

  • 4 banany
  • ½ czekolady mlecznej
  • 1 szkl mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl wody
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl oleju

Zupa pomidorowa Stefana

Przepis na pyszną, klasyczną zupę pomidorową. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: wywaru warzywnego, włoszczyzny, pomidorów z puszki oraz przypraw.
 

Składniki:

  • 500 ml wywaru warzywnego 
  • 15 dag włoszczyzny 
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1/2 szkl śmietanki 12%
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • posiekana zielona pietruszka
  • kwaśna śmietana do dekoracji

Krem marchewkowy Łucji

Przepis dla miłośników gęstych zup. Tym razem marchewka w roli głównej. Do wykonania przepisu potrzebujesz: marchewki, cebuli, czosnku i bulionu. 
 

Składniki:

  • 5 marchewek
  • 1 litr bulionu 
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka żółtej pasty curry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Pieczona pierś z kurczaka Bartłomieja

Znakomite przepisy na kurczaka. Musisz je wypróbować. Tym przepis na pieczoną pierś z kurczaka Bartłomieja. Lista zakupów: pierś z kurczaka, zioła prowansalskie, czosnek i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz