Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa Stefana

Przepis na pyszną, klasyczną zupę pomidorową. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: wywaru warzywnego, włoszczyzny, pomidorów z puszki oraz przypraw.
 

Składniki:

  • 500 ml wywaru warzywnego 
  • 15 dag włoszczyzny 
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1/2 szkl śmietanki 12%
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • posiekana zielona pietruszka
  • kwaśna śmietana do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Włoszczyznę obrać i pokroić w słupki.
    Wrzucić ją do garnka po czym zalać wywarem warzywnym.
    Dodać jeszcze ziele angielskie oraz liść laurowy.
    Gotować na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać pomidory z puszki razem z zalewą.
    Nadal gotować kolejne 15 minut.
    Zupę można pozostawić w takiej postaci lub zmiksować na krem.
    Na koniec zaprawić zupę śmietanką.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować kleksem kwaśnej śmietany. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *