Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z indyka Urszuli

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na potrawy z grilla. Dziś przepis na grillowaną pierś z indyka Urszuli. Przepis zawiera: pierś z indyka, oliwę z oliwek, czosnek, majeranek i tymianek.  
 
 
Składniki:
  • 1 pierś z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej ocet balsamiczny oraz sos sojowy.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać ostra oraz słodką paprykę, tymianek i majeranek.
    Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć piersi z  indyka.
    Najlepiej wstawić na całą noc do lodówki, aby mięso dobrze przegryzło się z przyprawami.
    Następnego dnia kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *