Wypróbuj dziś przepis Karola na pyszny, aksamitny krem z dyni Karola. Do jego wykonania potrzebujesz: miąższu z dyni, cebuli, imbiru i czosnku.
Składniki:
- 1 dynia
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 korzeń imbiru
- 1 puszka mleka kokosowego
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki chilli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Dodać miąższ z dyni pokrojony w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość wymieszać i przesmażyć.Wówczas wlać mleczko kokosowe.Dodać starty imbir oraz chilii.Gotować na małym ogniu do miękkości dyni.Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4