Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwaśnica.

Składniki:

kwanica0be.jpg
• 1 kg. ziemniaków.
• 30 dag. kiszonej kapusty.
• 75 dag. wieprzowiny.
• 2 dag. suszonych grzybów.
• 1 cebula.
• 2 ząbki czosnku,
• ziele angielskie,
• pieprz, sól.

Wykonanie:
Grzyby namoczyć potem ugotować. Mięso ugotować w 6 szkl. osolonej wody z zielem ang. Wyjąć z wywaru pokroić na porcje. Do wywaru dodać kiszoną kapustę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać mięso i pokrojone grzyby. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować osobno. odlane wymieszać z zupą.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję konkursu…. przez gaździnę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *