Składniki:
- 2 papryki
- 2 cukinie
- 2 marchewki
- 1/2 puszki tuńczyka
- ząbek czosnku
- kostka bulionu warzywnego
- 3 łyżki oleju
- bazylia
- majeranek
- sól
- 1 opakowanie kaszy kuskus/bez gotowania
Przygotowanie:
Cukinie i marchewki drobno pokroić. W głębokiej patelni ugotować litr wody, rozpuścić kostkę bulionu, dodać marchewki, paprykę, zmiażdżony czosnek, a po chwili cukinię. Dusić do miękkości. Dodać 3 łyżki oleju, mieszać i doprawić. Dodać tuńczyka. Kuskus wsypać do dużego naczynia , wlać wrzątek 1cm. powyżej kaszy i odstawić na 5 minut. Wymieszać, rozdzielić widelcem. Na środku talerza ułożyć warzywa , a dookoła nich kuskus.
Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę