Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak zapiekany z serem feta w jogurcie

 

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 250 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 150 g sera feta
  • pół pęczka tymianku
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z jednej cytryny
  • ½ szkl oliwy

Sposób wykonania:

  1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, którą wymieszać z oliw.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić na 1 godzinę.
    Po tym czasie dodać ser feta, jogurt, starty czosnek, pieprz oraz sok z cytryn.
    Ponownie wymieszać i odstawić na 4 godziny.
    Następnie można jeszcze trochę doprawić do smaku solą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *