Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w marynacie

Składniki:

  • kurczak 1 sztuka
  • olej 4 szklanki
  • ocet winny 4
  • sól 1/2 łyżki
  • pieprz 1/2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • zioła prowansalskie 1 łyżka
  • woda 200 ml

    Sposób przyrządzenia:
    Całego kurczaka proszę bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie
    wysuszyć go i pokroić na dość drobne kawałki. W misce proszę wymieszać
    ze sobą ocet winny, sól, pieprz oraz zmiażdżony czosnek i wodę, tym
    wszystkim polać kurczaka. Mięso proszę teraz odstawić na około 2 godziny
    w chłodne miejsce. Kawałki kurczaka proszę usmażyć na głębokim oleju,
    podawać z ryżem lub ziemniakami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *