Składniki:
- 2 filety kurczaka
- puszka pędów bambusa
- 4 ząbki czosnku
- 3 marchewki
- natka pietruszki
- 1 łyż. mąki ziemniaczanej
- 1/2 szkl. wody
- grzyby moon
- ryż
- jajko
- szczypior
- szafran
Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w paski, wrzucić do miski, dodać czosnek (zmielony), żółtko, sól pieprz. Do gotującego się ryżu dodać szafran i białko. Marchewki pokroić w laseczki i ugotować. Powiązać w snobki za pomocą szczypiorku. Na rozgrzaną patelnię wrzucić mięso, grzyby moon i natkę pietruszki, dodać wodę z mąką ziemniaczaną. Wymieszać z potrawką z marchewki.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata
1 comment for “Kurczak czosnkowy*”