Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krupnik z kaszą perłową

 

Składniki:

 

  • 20 dag mięsa drobiowego
  • 2 łyżki kaszy perłowej
  • włoszczyzna
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki majeranku
  • ½ łyżeczki oregano
  • 1 grzybek suszony
  • 4 ziemniaki
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do garnka z 2 litrami wody włożyć mięso.
Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie, kaszę, suszony grzybek i kostkę bulionową.
Całość doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić obraną i pokrojoną włoszczyznę.
Trzymać na małym ogniu około 1 godziny po czym dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotować jeszcze przez 20 minut.
Na sam koniec mięso pokroić na mniejsze kawałki i powrotem wrzucić do zupy.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano majerankiem  oraz posiekanym czosnkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *