Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki tygrysie w pikantnym cieście

 

Składniki:

    • 50 dkg odwłoków krewetek tygrysich
  • Ciasto:

    • 3 jajka
    • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki majonezu
    • 1/3 łyżeczki chili mielonego

Sposób przyrządzenia:
Składniki ciasta dokładnie zmiksować, powinno mieć konzystęcję gęstego ciasta naleśnikowego, ewentualnie skorygować mąką lub wodą. Krewetki przelać na sicie wrzątkiem, osuszyć. Każdą krewetkę moczyć w cieście, pozwolić aby jego nadmiar obciekł, smażyć w głębokim oleju przez 3 minuty. Nadmiar oleju usunąć ręcznikiem papierowym. Podawać z sosem sojowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *