Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory małosolne

Składniki:

    • pomidory
    • koper
    • papryczka chili

    Zalewa:

    • 1 litr wody
    • 2,5 łyżki soli
    • 1 łyżka cykru
    • 1 liść laurowy
    • 2 ziarna ziela angielskiego
    • 5 ziaren czarnego pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć. Przygotować zalewę, w 1 litrze wody rozpuścić sól, cukier i przyprawy, doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut, odstawić aby wystygła. W dużym naczyniu układać warstwami pomidory, koper, kilka papryczek chili. Zalać zalewą, pozostawić w temperaturze pokojowej na 3 doby. Po tym czasie pomidory przełożyć do odpowiednich słoi, zalać zalewą, zamknąć, odstawić do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *