Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z marchewki z ziołami

 

Składniki:

  • ½ kg marchwi
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanym maśle po czym doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
W między czasie ugotować marchewkę we wrzątku z dodatkiem kostki bulionowej.
Gdy marchewka będzie miękka dodać do niej cebulę i całość dokładnie zmiksować na jednolity krem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Gdyby zupa wyszła jednak za gęsta rozprowadzić ją jeszcze odrobiną wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *