Składniki: 5 ziemniaków ½ główki czosnku ¼ szkl. oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania:Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce a czosnek posiekaćNastępnie nadmiar płynu z ziemniaków odsączyć a do ziemniaków dodać czosnek.Całość dokładnie wymieszać.Z powstałej masy formować małe placuszki, które smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem. Przepis nadesłany na…
Kategoria: Kraje
Włochy
Pesto z szawłii
by Przemysław • • 0 Comments
Włochy
Klasyczne Pesto
by Marzena • • 0 Comments
Włochy
Włoski przysmak
by Lidia • • 0 Comments
Składniki: 1 cytryna 1 szalotka 2 szkl. czerwonych porzeczek świeżo utłuczony czarny pieprz Sposób wykonania:Paprykę pokroić w drobną kostkę a szalotkę posiekać.Z cytryny zetrzeć skórkę i dodać do pozostałych składników razem z porzeczkami.Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.Gremolatę przygotować na świeżo przed podaniem gdyż nie zaleca się jej przechowywać. Przepis nadesłany na konkurs "Znak…





