Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z grzybów po karpacku

 

Składniki:

    • 50 dkg grzybów leśnych
    • 20 dkg ugotowanych ziemniaków
    • 1 jajko
    • natka pietruszki
    • tarta bułka do panierowania
    • sól, pieprz
    • margaryna lub olej

Sposób przyrządzenia:
Oczyszczone grzyby rozdrobnić, obsmażyć na margarynie, schłodzić. Obsmażone grzyby, ziemniaki, nać pietruszki przekręcić przez maszynkę do mięsa, przyprawić, dodać jajko, wymieszać. Z masy formować owalne kotlety, panierować w tartej bułce. Smażyć aż kotlety pokryją się złotą, chrupiącą skórką. Podawać z ostrymi marynatami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *