Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet ŕ la Pożarski

Składniki:


• 40 dag mielonego mięsa drobiowego
• 1 czerstwa kajzerka
• 1/3 szklanki mleka
• 20 dag masła
• 1 jajko
• 1 żółtko
• 4 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki gęstej śmietany
• sól
• natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w mleku, odstawić na 5 minut, odcisnąć, zemleć i dodać do mięsa drobiowego. Do masy mięsnej dodać śmietanę, żółtko i 5 dag masła.
Przyprawić odrobiną soli i bardzo starannie wyrobić. Uformować niewielkie owalne kotleciki grubości około 1 cm. Jajko sparzyć we wrzącej wodzie, wybić na płaski talerz i roztrzepać widelcem. Kotleciki po kolei panierować w jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzać resztę masła.
Kotleciki smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety podlać łyżką wody, przykryć i 2 – 3 minuty podgrzewać. Gorące kotlety posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z frytkami i surówką ze świeżych warzyw. Kotlety można skropić sokiem z cytryny.
Drób z powodzeniem można zastąpić cielęciną – przyrządzone z niej kotlety są soczyste i aromatyczne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *