Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki sojowe w pikantnym sosie

Składniki:

    • 20 dkg namoczonych w posolonej wodzie kotlecików sojowych
    • olej

    Sos:

    • ½ łyżeczki posiekanego imbiru
    • ½ łyżeczki posiekanego czosnku
    • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 1 szklanka soku z ananasa
    • 1 szklanka bulionu warzywnego
    • 1 łyżka octu
    • 1 łyżka mąki kukurydzianej
    • sól


    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać olej, dodać obsączone i dokładnie osuszone kawałki soi, dobrze obrumienić ze wszystkich stron, wyłożyć na papierowy ręcznik kuchenny. W rondlu wymieszać sok z ananasa, imbir, czosnek, pieprz, sos sojowy, ocet i sól do smaku, doprowadzić do wrzenia, dodać obrumienione kotleciki sojowe, dusić kilka minut. Mąkę kukurydzianą wymieszać z bulionem warzywnym i wlać do rondla z pozostałymi składnikami, gdy zawrze skorygować smak sosu i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *