Składniki:
- 20 dkg namoczonych w osolonej gorącej wodzie
- 2 cebule pokrojone w grube półplastry
- 1 pokrojony w grubą kostkę pomidor
- 2 oczyszczone, grubo pokrojone papryki
- 1 łyżeczka płatków chili
- sól do smaku
- 1 szklanka sosu pomidorowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- ½ łyżeczki posiekanego imbiru
- 2 posiekane ząbki czosnku
- olej
Sposób przyrządzenia:
Kotleciki sojowe obsączyć, dokładnie osuszyć. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim kotleciki sojowe, wyłożyć na papierowy ręcznik aby usunąć nadmiar oleju. Do pozostałego oleju dodać cebulę, paprykę, smażyć mieszając 5 minut, dodać pomidory i po kolejnych 5 minutach dodać pozostałe składniki, wymieszać. Dodać obrumienione kotleciki sojowe, dusić razem jeszcze 5 minut. Skorygować smak przyprawami i podawać.