Składniki:
- 25 dkg namoczonych w gorącej wodzie kotlecików sojowych
- 1 pokrojona w drobną kostkę cebula
- 2 drobno pokrojone pomidory
- 1 łyżka tartego imbiru z czosnkiem
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka oleju
- 2,5 cm laski cynamonowej
- 4 goździki
- 1 łyżeczka kminku
- 2 owoce kardamonu
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 5 minut mieszając, dodać pomidory, dusić aż wydzielający się sos odparuje. Dodać imbir z czosnkiem, kurkumę, sól i pieprz, cynamon, kotleciki sojowe, wymieszać. Podlać całość 1 szklanką wody, przykryć i dusić na małym ogniu aż woda odparuje. Dodać pozostałe przyprawy, dusić jeszcze kilka minut i podawać.