Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa galareta z ryby

Składniki:

    • 10 dkg łosoś wędzony w plastrach
    • 20 dkg filet z łososia
    • 20 dkg filet z pangi
    • 1 szklanka bulionu warzywnego
    • sok z cytryny
    • oliwa z oliwek
    • żelatyna
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Filet z pangi z  łososia skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Na patelni rozgrzać oliwę i osmażyć kawałki ryby, odłożyć na papierowy ręcznik aby obsączyć z pozostałego tłuszczu. Odstawić na kilkanaście minut do lodówki aby mięso ryby stało się zwarte. Ostrym nożem pokroić w kostkę, wymieszać delikatnie. Foremki do galarety wyłożyć dokładnie płatami wędzonego łososia, łyżka nałożyć usmażone ryby. W bulionie warzywnym rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu, przyprawić do smaku, zalać nim rybę w foremkach. Odstawić do stężenia. Podawać na półmisku wyłożonym listkami sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *