Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Knedle ze słoniną

Składniki:

  • 8 bułeczek
  • 1 szkl mleka
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 6 łyżek mąki krupczatki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 150 g słoniny
  • smalec
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki przesmażyć  je na rozgrzanym smalcu, wówczas dodać pokrojone w kostkę bułki oraz pieprz.
Całość jeszcze smażyć  przez kilka minut po czym zestawić z ognia do ostygnięcia.
W miedzy czasie mleko wymieszać z żółtkiem, jajkiem oraz solą po czym przelać d o bułek i cebuli.
Dokładnie wymieszać i dodać obsmażoną słoninę pokrojoną w kostkę, mąkę oraz bułkę tartą.
Całość dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy formować małe knedle, które gotować w osolonym wrzątku około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *