Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiki w sosie pomidorowym

Składniki:

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 kg pieczarek
  • 1/2 kg cebul
  • 1 l oleju
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1 mały słoiczek ketchupu

Produkty Kamis:

  • przyprawa do mięsa mielonego Kamis – do smaku
  • pieprz czarny Kamis – do smaku
  • warzywko Kamis

Sposób przygotowania:
Z mielonego mięsa, jajek, bułki tartej wyrobić masę, dodać wody i mąki ziemniaczanej oraz przyprawę do mięsa mielonego Kamis. Z tak przygotowanej masy uformować małe kotleciki i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, lekko podsmażyć(zeszklić), włożyć do garnka, dodać opłukane i pokrojone pieczarki, podgotować około 15 minut z małą ilością wody. Dodać wcześniej usmażone klopsiki, warzywko Kamis, przecier pomidorowy, ketchup, pieprz Kamis do smaku. Podawać ze świerzym pieczywem.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Dariusz Przybył

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *