Kiełbaski z mięsa mielonego podawane z jogurtem i koperkiem
Składniki:
- 300 g chudego mięsa mielonego (cielęciny)
- 300 g mielonej wieprzowiny
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- sól
- produkty Kamis:
- 2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
- 1 łyżeczka Musztardy Sarepskiej
- 1 łyżeczka Pieprzu czarnego mielonego
Sos jogurtowy:
Składniki:
- 500 g jogurtu naturalnego
- 4 łyżki stopionego masła
- 2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
Wymieszać oba rodzaje mięsa, dodać drobno posiekaną cebulę, roztarty czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Z masy mięsnej uformować wałeczki grubości 2-3 cm. i nabijać je na metalowe szpikulce. Opiekać ze wszystkich stron ok. 10 min. na grillu. Czosnek na sos rozetrzeć, wymieszać z jogurtem, stopionym masłem i posiekanym koperkiem.
Przepis nadesłany przez Kamis – Przyprawy SA