Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś kurczaka w delikatnej poświacie migdałowej

Składniki:

    • 4 filety z piersi kurczaka
    • 1 puszka pomidorów bez skóry
    • 1 cebula
    • 50 g czarnych oliwek bez pestek
    • 1 łyżka majonezu
    • 70 g mielonych migdałów
    • olej
    • sól
    • produkty Kamis:
    • Przyprawa do kurczaka
    • 1 łyżka Musztardy Sarepskiej
    • 1/2 łyżeczki Papryki słodkiej
    • łyżeczka Czosnku suszonego granulowanego
    • Pieprz czarny mielony.

    Przygotowanie:
    Mięso natrzeć ze wszystkich stron przyprawą do kurczaka i odstawić w chłodne miejsce. Pomidory rozgnieść widelcem, dodać posiekane cebulę i paprykę, pokrojone na pół oliwki i czosnek granulowany. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Musztardę wymieszać z majonezem i migdałami, dodać tyle wody, aby powstała kremowa masa. Formę do pieczenia posmarować olejem, na dnie rozłożyć masę pomidorową. Kremem musztardowym posmarować wierzch filetów i ułożyć je na masie pomidorowej. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 220 C.
    Przepis nadesłany przez Kamis – Przyprawy SA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *