Składniki:
- 4 filety z piersi kurczaka
- 1 puszka pomidorów bez skóry
- 1 cebula
- 50 g czarnych oliwek bez pestek
- 1 łyżka majonezu
- 70 g mielonych migdałów
- olej
- sól
- produkty Kamis:
- Przyprawa do kurczaka
- 1 łyżka Musztardy Sarepskiej
- 1/2 łyżeczki Papryki słodkiej
- łyżeczka Czosnku suszonego granulowanego
- Pieprz czarny mielony.
Przygotowanie:
Mięso natrzeć ze wszystkich stron przyprawą do kurczaka i odstawić w chłodne miejsce. Pomidory rozgnieść widelcem, dodać posiekane cebulę i paprykę, pokrojone na pół oliwki i czosnek granulowany. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Musztardę wymieszać z majonezem i migdałami, dodać tyle wody, aby powstała kremowa masa. Formę do pieczenia posmarować olejem, na dnie rozłożyć masę pomidorową. Kremem musztardowym posmarować wierzch filetów i ułożyć je na masie pomidorowej. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 220 C.
Przepis nadesłany przez Kamis – Przyprawy SA