Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza gryczana z grzybami

 

Składniki:

  • 2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej
  • 3 szkl. wody
  • 1 cebula
  • 70 g suszonych grzybków
  • 3 łyżki margaryny
  • 3 łyżki masła
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie ugotować je w tej samej wodzie w której się moczyły.
    W między czasie posiekać cebulkę i zeszklić ją na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać do niej odcedzone i pokrojone grzyby.
    Całość wymieszać i trzymacz ogniu ok. 10 minut.
    Kasze ugotować, przełożyć do salaterki i posypać ją grzybami z cebulką.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *