Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafiorowy krem

Składniki:

  • kalafior 1/2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • marchewka 1 sztuki
  • bulion drobiowy 1 litr
  • curry 2 łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
  • kremówka 1 szklanka
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę należy umyć, a następnie oskrobać, po czym pokroić w
    plasterki. Kalafiora należy umyć i podzielić na cząstki. Posiekać należy
    cebulkę, czosnek i imbir, wszystko podsmażyć na rozgrzanej patelni, na
    maśle. Podsmażone warzywa należy zalać bulionem, następnie dodać
    marchewkę i kalafior. Gotować do omoentu zmięknięcia. Tak przygotowane
    warzywa należy zmiksować za pomocą miksera lub blendera. Doprawić do
    smaku curry, solą, pieprzem i gałką. Zaprawić śmietaną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *