Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior z masłem orzechowym

Składniki:

  • 1 duży  kalafior/ około 1 kg/
  • 10 dkg orzeszków ziemnych
  • 10 dkg masła
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 3 krople sosu worcester
  • sól do smaku

Sposób wykonania:
Kalafior rozdzielić na większe różyczki i zagotować w osolonej wodzie, wodę odlać, odstawić do osączenia. Orzeszki drobno posiekać i podsmażyć na złoto na roztopionym maśle. Doprawić do smaku curry i sosem warcester. Do orzeszków solonych nie dodawać już soli. Podawać do małych ziemniaków upieczonych w całości/35 minut/ na patelni pod przykryciem, posypane solą, koperkiem i rozmarynem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *