Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior po sułtańsku

Składniki:

  • 1 kalafior (60 dkg)
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag orzeszków ziemnych
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • cukier, sól i pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:
Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, Osączyć, ostudzić i podzielić na cząstki. Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *